نگاهی اجمالی
نیروگاه خورشیدی ثابت زمینی خاتون آباد با ظرفیت ۵۴.۳۲۲ مگاوات ساعت انرژی تولیدی سالیانه، با هدف تامین بخشی از برق مورد نیاز کارخانجات ذوب و پالایش خاتون آباد و کاهش ناترازی برق در کشور به سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع مس ایران احداث شد که به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی خود تامین کشور در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۳ به بهره برداری رسیده است. حاصل این سرمایه گذاری تولید ۲۵ مگاوات توان الکتریکی مورد نیاز از انرژی های تجدیدپذیر است که توانسته به رفع ناترازی برق کشور کمک شایانی کند و با توجه به کمبود منابع فسیلی نیز، باعث کاهش حدود ۴۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز گردد.
درباره این نیروگاه
نیروگاه ۲۵ مگاواتی خورشیدی خاتون آباد توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب قرارداد تهاتر صنایع با سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی ایران (ساتبا) سرمایه گذاری شده و به پیمانکاری EPC شرکت کرچنر سولار گروپ ایرانیان به بهره برداری رسیده است.
تجهیزات نیروگاه خورشیدی خاتون آباد
مسئولیت اجتماعی
نیروگاهی با ظرفیت تولید ۵۴۳۲۲ مگاوات ساعت برق در سال به برکت تابش خورشید بر فراز آسمان.
هدیه نفس های پاک به عزیزانمان با جلوگیری از سوزاندن منابع فسیلی از طریق سالانه بالغ بر بیش از ۴۰ تن CO2 معادل میزان جذب شده CO2 توسط ۳۶۶۰۰ هکتار جنگل فشرده طی یکسال و حفظ درختانی سرسبز و استوار.
چشم اندازی به پهنای آسمانی آبی با صرفه جویی از سوخت فسیلی برای به حرکت درآوردن خودروهای سواری به میزان ۱۵۵۴۳۸۷۱ لیتر و یا معادل ۱۵۰،۰۰۰،۰۰۰ کیلومتر مسافت طی شده توسط یک خودرو.
خدمات برق رسانی به بیش از ۱۲۵۰۰ خانه مسکونی در سال و اشتغالزایی برای ۹۹ نفر در زمان احداث و ۳۲ نفر در زمان بهرهبرداری، توانست نقشی مؤثر در توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار منطقه ایفا کند.
این پروژه با استفاده از فناوریهای پیشرفته خورشیدی، سهم چشمگیری در کاهش مصرف سوختهای فسیلی داشته و جایگزینی انرژیهای پاک به جای منابع فسیلی را تسریع کرده است. صنایع ملی مس ایران، با این سرمایهگذاری، نشان داده است که تعهد به محیط زیست و توسعه پایدار میتواند در کنار رشد اقتصادی و صنعتی پیش رود.
۵۴.۳۲۲ MWh
۴۰.۲ Tons
۸۴.۴۹۸ Bbl
انجام پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۵ مگاواتی بن یکه نیز و کوبش پایه های سازه خورشیدی در خاک منطقه خاتون آباد استان کرمان به دلیل مجاورت در منطقه صنعتی صنایع مس و خورندگی موجود در بستر خاک آن منطقه، یکی از چالش های قابل ملاحظه در این پروژه بود که به همت توانایی فنی و دانش تیم متخصص شرکت کرچنر سولار گروپ ایرانیان و اتخاذ تصمیمات به جا و مدیریت زمان در پروژه، این چالش نیز به روش قابل توجهی رفع گردید و نمادی شد بر توانمندی توان و دانش فنی و اجرایی این شرکت به عنوان یک شرکت تخصصی در پیمانکاری EPC احداث نیروگاه خورشیدی در کشور که با اجرای دو پروژه همزمان ۲۵ و ۵ مگاوات در دو منطقه از استان کرمان و اتصال هر دو نیروگاه به شبکه برق کشور تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۳ باز هم توانست که با ثبت رکورد زمان در اجرا تا بهره برداری قبل از پایان زمان تعهد قراردادی خود به کارفرما، خدمتی دیگر به رفع ناترازی برق کشور ارائه نماید.
این سرمایهگذاری، در کنار سایر پروژه های اجرا شده نیروگاه های خورشیدی که یکی دیگر از نیروگاه های شاخص کشور که توسط شرکت کرچنر سولار گروپ ایرانیان در استان کرمان انجام شده ،نیروگاه ۲۵ مگاواتی خاتونآباد می باشد که به همت توان فنی و اجرایی این شرکت، با ثبت رکورد زمانی اجرا ، استان کرمان را به یکی از پیشگامان انرژی پاک در کشور تبدیل کرده و گامی مهم در راستای حرکت به سوی آیندهای سبز و پایدار برای ایران و جهان بهشمار میآید.